Page 17 - Richter_Patika_2
P. 17

A tengervízben található magnézium gátolja a gyulladást kiváltó anyagok felszabadulását, a kálcium a csillószőrök mozgását javítja, míg a kettő együttesen a hámsejtek élettartamát növeli meg. Kálium tartalma segíti a hám sérüléseinek javítását.
Ugyanúgy bármely korosztály használhatja, nincs mellékhatása, nem irritál, nem szárítja a nyálkahártyát és nem lehet hozzászokni. A babavárás és a szoptatás időszakában is kiváló megoldás. Az izotóniás orrspray-k használatát érdemes akkor is megfontolni, ha csak poros, szmogos környezetben tar- tózkodunk, mert ugyanúgy az orrunknak is szüksége van a tisztán tartásra, mint testünk bármely részének.
Számos hatóanyagos orrspray használata- kor kiszáradhat az orrnyálkahártyánk, ami nagyon kellemetlen, fájdalmas is lehet. Ilyen
esetekben is jól működik, ha ezek használata után izotóniás tengervizes orrsprayt haszná- lunk, hogy nedvesen tartsuk, regeneráljuk az orrnyálkahártyát.
A következő lépés, amikor nem csak tisztí- tani szeretnénk az orrjáratot, hanem orr- dugulásunk is van. Az izotóniás oldat már nem elég, de még nem szeretnénk hatóanya- gos orrsprayhez nyúlni, vagy kisbabát várunk, esetleg szoptatunk. Bizonyos gyógyszerek mellett és egyes betegségek esetén is ellen- javalltahatóanyagosorrspray-khasználata.
Ekkor érdemes a magasabb sótartalmú, ún. hipertóniás tengervizes oldatokat választani a gyógyszertárban. Már csak azért is, mert a tengervíz jótékony hatását ebben az esetben is ki tudjuk használni, ugyanakkor a magas sótartalomnak (általában 3,5%) köszönhe- tően az orrdugulásunkat is tudjuk enyhíteni.
17
X
E®
XI
I
I
IL
LO
O
OMA
A
AR
XILOMARE®Kid orrspray
Hatékony és jótékony!
Gyermekeknek külön kiszerelés!
Xilomare® 1 mg/ml és Xilomare® Kid 0,5 mg/ml xilometazolin-hidroklorid és tengervíz tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt., 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Gyógyszerbiztonsági osztály: +36-1-505-7032, drugsafety@richter.hu Version ID: KEDP/VAAD35; Lezárási dátum: 2017.01.10.
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


   15   16   17   18   19