Page 22 - Richter_Patika_2
P. 22

Jakupcsek Gabriella
Szekeres Pál
olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó
Beke Zsuzsa
Richter Gedeon Nyrt.
PR és kormányzati kapcsolatok vezető
22
Őszinte vallomások és példamutató újrakezdések –
Új kezdeményezéssel bővült a Richter a Nőkért Program
2018 februárjában indult a Richter Főnix Közösség. Az új kezdeményezést a gyógyszeripari vállalat a korábbi években létrehozott Richter a Nőkért program legújabb elemeként indította útjára. Célja: olyan inspiráló, sikeres újrakezdéseket bemutatni a nagyközönségnek, amelyek másoknak is erőt adnak a változtatáshoz. A Richter Főnix Közösség induló éve öt inspiráló újrakezdést dolgoz fel melyek nyomon követhetők a Richter a Nőkért Facebook-oldalon és a kezdeményezés honlapján, a www.richteranokert.hu/fonix címen. A Program létrehozásában és minél szélesebb körben való megismertetésében közreműködő alkotóként részt vesz Jakupcsek Gabriella; a Richter Főnix Közösség védnöke pedig Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, aki maga is sikeres újrakezdő.
Fájdalom, függőség, gyermekünk betegsége, stressz. Mind-mind olyan nehézség, amely bármelyikünk életében előfordulhat, beszélni mégis nehéz róla. Ennek oka lehet félelem, önbizalom hiánya vagy a társadalom előítéletessége. A Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség ezekre a rossz megszokásokra kíván ellenpéldát mutatni.
Szoktuk azt mondani, hogy a magyar társadalomra jellemző, hogy negatívan állunk a dolgokhoz, ez a program ezzel pont ellentétes irányba mutat, pozitív példákat hoz, amik követendők bárki által, akár nők, akár férfiak, azzal együtt, hogy ez a program alapvetően nőknek szól, olyan nőkről, akik tudtak újrakezdeni nagyon nehéz és kevésbé nehéz helyzetekben – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és Kormányzati kapcsolatok vezetője.
Jakupcsek Gabriella, az új program közreműködő alkotója szerint a legtöbb újrakezdés, talpra állás akadálya az emberekben meglévő szorongás, szemérmesség vagy az akarat és bátorság hiánya.
Ha megmutatja magát az ember, ha megfogalmazza a problémáit, nehézségeit akkor rögtön a megoldás is ott lesz, mert akkor látják, hogy lehet rajta segíteni. Egy társadalomnak pedig ilyen esetekben úgy kell reagálni, hogy ne lúzernek nézzék azt, aki bevallja, hogy gyenge pontja vagy problémája van, hanem hősnek nézzék azt, aki ki tud ebből jönni. Hiszem, hogy sokaknak a kezdő motivációra van csak szüksége, és a Richter Főnix Közösséget pont ezért hoztuk létre, hogy inspiráció legyen a bizonytalanok számára – fogalmazott Jakupcsek Gabriella.
Szekeres Pál a program védnöke. Az olimpiai bronzérmes vívó maga is sikeres újrakezdő, hiszen súlyos balesete után tudott változtatni és újraformálta életét, aminek a sport továbbra is része maradt. Paralimpikonként a legfényesebb érmet szerezte meg a nyári játékokon.
Fontos, hogy a cél, amit újrakezdés során kitűzünk magunk elé, az reális legyen. Én se a teljes meggyógyulást tartottam valósnak, hiszen az orvosilag lehetetlen volt. De azt a célt kitűzhettem magam elé, hogy autót vezetek, dolgozom, sportolok és próbálok aktív, teljes és vidám életet élni. Az első év nehéz, de megéri az újrakezdésre fordított energia – fogalmazott Szekeres Pál.
A Programról minden információ elérhető a Richter a Nőkért Facebook-oldalon és a www.richteranokert.hu/fonix honlapon.
Az alkotók bíznak benne, hogy a bemutatott életpéldák minél többekhez elérnek, és akiket megérintettek azok meg is osztják azokat.


   20   21   22   23   24