Page 4 - Richter_Patika_2
P. 4

Nyáron valahogy minden könnyebbnek tűnik.
Légiesebbnek, fittebbnek, energikusabbnak és egész- ségesebbnek érezzük magunkat.
4
De vajon mi lehet ennek az oka?
NYÁR = egészség?
Ahogy egyre több a meleg nap, úgy lesznek egyre sikeresebbek a fogyókúrák, úgy érjük be kevesebb alvással is, és úgy töltődünk fel egyre inkább energiával. Minek köszönhető mindez?
FRISSEBBÉ varázsol a napsütés
Egyre korábban kel fel a nap, és egyre később sötétedik. A napsütés pedig jól hat a hangu- latunkra, és még az enyhe depressziós tüne- teket is képes elűzni. A jó hangulat pedig magával hozza azt is, hogy ilyenkor jobban alszunk, eltűnnek a hangulati problémák okozta alvászavarok.
És bár gyakran kevesebb időt szánunk az alvásra, hiszen a nyár a kerti partik, a bulik, a baráti szalonnasütések időszaka is, az alvás minősége gyakran jobb, mint a kuckózós téli időszakban. Ettől pedig másnap fittebben, frissebben ébredünk.
KIPIHENJÜK magunkat
A nyári időszakban még a megszállott mun- kamániások is kivesznek legalább néhány nap szabadságot. Az pedig már önmagában
enyhíti a stresszt, ha pár napra kiszakadunk a mindennapi rutinból. Akkor is jót tesz az eltá- volodás, ha egyébként szeretjük a munkán- kat, és nem érezzük azt taposómalomnak – ha pedig már amúgy is érik a váltás, akkor még nagyobb szükségünk van a szabadságra.
Az ideális az lenne, ha néhány hetet egyben tudnánk pihenni, de a semminél akár egy hosszú hétvége is több. Még jobb, ha mindez helyváltoztatással is párosul: nem feltétlenül kell messzire menni, akár már egy rövid kirán-


   2   3   4   5   6