Page 6 - Richter_Patika_2
P. 6

6
Bizonyára más szülőknek is fejtörést okoz a gyerekeknek szóló nyári kalandok meg- valósítása. Az álmodozás mindig könnyen megy, a kivitelezés már egy kicsit több munkát igényel.
Vannak olyan emberek, akik az utazásuk idő-
pontját, célállomását az utolsó pillanatban
határozzák meg. Én nem ilyen vagyok, két-
gyermekes családanyaként jó előre megterve-
zem a családi nyaralás minden apró részletét.
Mivel a szabadságkeretünk jóval kevesebb,
mint a gyerekek vakációs időszaka, igen-
csak át kell gondolni, hogy mikor, kivel, hova
utazzanakasrácok.Mégszerencse,hogyvan „Gondos anyuka gondoskodik az úti patika nagyszülői segítség.
A bázis mindig a balatoni nyaraló. Innen tesz- nek csillagtúrákat autóval, biciklivel vagy hajóval, attól függően, hogy mi az úti cél. Hét- végenként mi is csatlakozunk a férjemmel ezekhez az együttlétekhez és alig várjuk a hosszabb szabadságot is.
Igyekszünk a belföldi túrák mellett külföldi uta- zásra is elmenni. Ilyenkor kétszer is átgondo- lom, hogy mit csomagoljak össze a családnak, mert a repülős útnál nem csak a súlykorlátot kell figyelembe venni, de azt is számításba
összekészítéséről, amiben minden gyógyszer megtalálható, amire esetlegesen szükség lehet a nyaralás során.”
Minden utazás előtt írok egy listát, hogy mit kell magunkkal vinni. E mellett egy kosárkában elkezdem gyűjtögetni az apróságokat (okmá- nyok, fényképezőgép, mobil töltők, naptej, könyvek, gyógyszerek, napszemüvegek, stb.), nehogy valami kimaradjon. Kellemetlen úgy kezdeni a nyaralást, hogy az itthon felejtett holmikat pótolgatjuk. Persze a lányom mindig örül egy új bikininek, ha pont az marad otthon.
veszem, hogy bármi előfordulhat a mi kis sze- leburdi családunknál. Értem ez alatt a gyere- kek végett a sebkezelést, vagy az utazás során fellépő hányingert, amit a 8 éves fiam mindig produkál, utazzunk repülővel, hajóval vagy autóval. De ott van a férjem is, aki egy lépést sem tesz az allergiagyógyszere nélkül.
Édesanyám mottója a fülemben cseng:


   4   5   6   7   8