Ophylosa®
Ophylosa® Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Ophylosa®

Ophylosa®

Figyelmeztetések

Ne használja a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére, vagy ismert allergiája van szárnyas eredetű fehérjékkel szemben.

Elvétve kialakulhat helyi érzékenység a készítménnyel szemben. Ha bármilyen váratlan reakciót észlel, hagyja abba a szemcsepp alkalmazását, és ha kontaktlencsét használ, azt haladéktalanul vegye ki! Kövesse pontosan szemésze/ optikusa tanácsát és a kontaktlencse és a lencseápolási termékek használatára vonatkozó minden előírást.

Különös gondossággal járjon el, ha hidrofil kontaktlencsét használ a hosszantartó viselés és a lencseápolási ütemezés miatt. A lencse ápolására vonatkozó előírásokat pontosan tartsa be, és ha bármilyen szokatlan, nem szűnő kellemetlenséget, vörösséget, fájdalmat, fokozott könnyezést tapasztal, keresse fel szemészét/ optikusát. Az Ophylosa® szemcsepp nem használható ionos kontaktlencsékkel.

Amennyiben nem tudja biztosan a kontaktlencséjének típusát, kérdezze meg szemészét/optikusát.

Az Ophylosa® szemcsepp kizárólag szembe csepegtetve használható! Ne tárolja ezt a szemcseppet a kontaktlencse tartójában! A becseppentés után közvetlenül homályos látás, a szem kivörösödése, átmeneti, enyhe égő, szúró érzés esetenként előfordulhat.

Az Ophylosa® szemcsepp többszörös adagot tartalmazó flakonban kerül forgalomba, de személyenként külön-külön flakon használata javasolt!

Forduljon orvoshoz, szemészhez vagy optikushoz:

  • ha nem szűnő irritációt, kivörösödést, gyulladást, érzékenységet (allergiás reakciót) észlel;
  • minden egyéb nem várt tünet jelentkezése esetén.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!