Page 10 - Richter_Patika_18_3
P. 10

10
Mobil Kardiológia – a megelőzésért és egészségmegőrzésért
WIWE szívdiagnosztikai eszköz a szív- és érrendszeri megbetegedések meg- előzéséért: a stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldoza- tul, világszinten 7 millió.
Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla... Viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel és életmód-változtatással!
Az egri Sanatmetal Kft. kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudás- sal rendelkező névjegykártya méretű szemé- lyes EKG készüléket, a WIWE-ot.
A CE jelű egészségügyi termék egycsatornás, két elvezetéses mobil kardiológia, amely klini- kai minőségű kiértékelést végez az 1 perces mérés végére. Az intelligens algoritmus pontossága 98.69%, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat. Spe- cificitás esetében 99,59%-ot értünk el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határoz- zuk meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10000 vizsgált minta alapján.
A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív prob- lémáit, észszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény pdf formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes
a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogat az egész- séges életmód kialakításában tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizs- gálati eredményeinkről, melyben követhet- jük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat, hiszen mindenki számára nyitha- tunk egy külön fiókot.
Többek között a SOTE-n, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán is használják, emellett elérhető magánklinikákon, Apple boltokban, gyógyászati üzletekben, webáruházakban. Használják háziorvosok, és orvosi egyetemek kardiológia és belgyógyászati osztályai is.
Az egészségügyi integráció szempontjából kiemelkedő lépésekről számolhatunk be: az év elején a WIWE által ajánlott szívdiagnosz- tikai szolgáltatással bővült az Idősügyi Info- kommunikációs Program, melynek keretében


   8   9   10   11   12