Page 20 - Richter_Patika_18_3
P. 20

20
Az étel is finomabb,
ha szép a tálalás
A minap rácsodálkoztam arra, hogy az isme- Nem nagy örömmel hajtogattuk otthon a szal-
rősi körömben akad olyan, akinek némi fejtö- rést okoz tálaláskor, hogy az evőeszközöket melyik oldalára is kell tenni a tányérnak.
Bevillant, hogy már az óvodában, kis kötény- ben serényen pakolásztuk az asztalkákra a gyerekeknek szánt evőeszközöket. Berögzült, hogy ami „folyékony”, az a jobb oldalra kerül, így a pohár és a kanál, a kanál és a tányér közé a kés, élével a tányér felé, a villa és a szalvéta pedig a baloldalra, ahova a savanyúságot vagy a kompótot is tesszük. Ünnepélyesebb alkal- makkor a szalvéta a tányéron kapott helyet.
vétát, mert ez a szörnyen kimerítő feladat a játéktól vette el az időt. Pedig belegondolva, milyen jó móka is volt ez és az asztalterítés.
Felnőtt fejjel nagyon szeretem a terítést, főleg ha ünnepi asztalról van szó. Igyekszem helyet szorítani a kötelező elemek és a sok finomság mellett különleges díszeknek is. A trendek jönnek, majd mennek. A stílus mindig változik. Hol elegáns csillogás, hol a természetes anya- gokból készített díszek dobják fel a hangula- tot. Fantasztikus, hogy a természet mennyi csodálatos dologgal ajándékoz meg minket.


   18   19   20   21   22